Educator de Viitor

DESPRE PROIECT

UiPath Foundation, în parteneriat cu Asociația OvidiuRO, lansează prima ediție a proiectului Educator de Viitor. Proiectul este o componentă a programului Pași Către Școală și se adresează profesorilor de învățământ preșcolar care lucrează în comunități vulnerabile.

Pentru proiect vor fi selectați 15-20 de participanți, care reprezintă un model de implicare activă în proiecte educaționale și civice în comunitatea lor.

Activitățile se vor desfășura pe o perioadă de 6 luni, între septembrie 2023 – martie 2024, în format mixt, în trei module.

DOUĂ MODULE ONLINE

în timpul săptămânii, după ora 16:00

UN MODUL FIZIC

la București, între 30 octombrie - 2 noiembrie 2023

Finalizarea proiectului presupune implementarea unui proiect în grădinița în care participanții își desfășoară activitatea, beneficiind de un sprijin financiar din partea UiPath Foundation și de mentorat pe tot parcursul acestui proces.

Costurile integrale ale proiectului, inclusiv materiale educaționale, transport, cazare, mese, etc. vor fi acoperite de către organizatori. La finalizarea priectului, participanții cu o prezență de cel puțin 75% și care au implementat proiectul în grădinița în care activează, vor primi o diplomă de absolvire.

SELECȚIA CANDIDAȚILOR

Pot aplica pentru proiect profesorii din învățământul preșcolar care lucrează în comunități vulnerabile din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea, București, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman.

Selecția se va realiza în două etape: formular de selecție și interviu susținut online.

Pentru a putea oferi șansa profesorilor de învățământ preșcolar din cât mai multe comunități să participe în proiect, departajarea candidaților care provin din aceeași grădiniță se va face în funcție de motivația de a intra în proiect.

Evaluarea motivației

Cu ajutorul formularului de selecție vom analiza dorința de a participa în proiect, parcursul profesional și implicarea în inițiative educaționale în comunitate.

Interviu online

Va avea loc în perioada 31 august – 5 septembrie 2023. Doar candidații eligibili vor fi contactați pentru stabilirea interviului.

Ghid Educator de Viitor - De la provocări emoționale, la armonie în grupa ta

Ca parte din modului I al proiectului Educator de Viitor, am dezvoltat un ghid practic despre cum educatorii pot să aibă grijă de nevoile lor și ale copiilor. Acest ghid reprezintă o resursă valoroasă pe care am vrut să o facem disponibilă tuturor educatorilor din România, fără costuri.

Annual Report 2023