Educator de Viitor este un proiect al UiPath Foundation, organizat în parteneriat cu Asociația OvidiuRO, cu sprijinul strategic al Fundației Didona și face parte din programul Pași către Școală.
În cadrul proiectului sunt selectați anual 20 de profesori de învățământ preșcolar care lucrează în comunități vulnerabile și care reprezintă un model de implicare activă în proiecte educaționale și civice pentru comunitățile lor.
Activitățile constau în formare teoretică și o componentă practică și se desfășoară pe o perioadă de 5 luni, între septembrie 2024 și februarie 2025, în trei module, în format mixt. Poți consulta aici calendarul orientativ al sesiunilor.
în timpul săptămânii, în intervalul 17:00 - 19:00
la București, între 28 octombrie și 1 noiembrie
Finalizarea programului presupune implementarea componentei practice în grădinița în care participanții își desfășoară activitatea, beneficiind de sprijin financiar sub forma unui grant din partea UiPath Foundation și de mentorat pe tot parcursul acestui proces. Participanții vor avea la dispoziție aproximativ o lună de zile pentru implementare, între 8 ianuarie și 14 februarie.
Costurile integrale ale programului, inclusiv materiale educaționale, transport, cazare, mese, etc. vor fi acoperite de către organizatori. La finalizarea programului, participanții cu o prezență de cel puțin 75% și care au implementat componenta practică în grădinița în care activează, vor primi o diplomă de absolvire.
Pot aplica pentru proiect profesorii din învățământul preșcolar care lucrează în comunități vulnerabile din județele Bacău, Botoșani, Brăila, București, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Iași, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea.
Selecția se va realiza în două etape: evaluarea motivației de a intra în proiect menționată în aplicație și interviu susținut online. Doar candidații selectați în urma analizării motivației vor fi contactați pentru susținerea interviului.
Pentru a oferi șansa profesorilor din cât mai multe comunități să participe în proiect, departajarea candidaților care provin din aceeași grădiniță se va realiza în funcție de motivația de a intra în proiect și implicarea în alte inițiative educaționale sau civice în comunitate.
Cu ajutorul formularului de selecție vom analiza dorința de a participa în proiect, parcursul profesional și implicarea în inițiative educaționale în comunitate.
Va avea loc în perioada 26 august – 4 septembrie 2024.
Ca parte din modului I al proiectului Educator de Viitor, am dezvoltat un ghid practic despre cum educatorii pot să aibă grijă de nevoile lor și ale copiilor. Acest ghid reprezintă o resursă valoroasă pe care am vrut să o facem disponibilă tuturor educatorilor din România.